A múlt héten az óvodaidíj-támogatás második részletét is átutalták

0
25

Az elmúlt időszakban is folyamatosan valósultak meg az Óvodafejlesztési Program horvátországi tervei. Eddig tizenhárom település gazdagodott szép és modern játszótérrel, és Dárdán is folyamatban van egynek az építése. A napokban pedig kifizették az óvodaidíj-támogatás második részletét is.

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2016-ban indított nagyszabású Kárpát-medencei óvodafejlesztési program horvátországi szakmai partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF). A horvátországi program keretében már számos, a magyar óvodai oktatás minőségét javító beruházás és pályázat valósult meg. A program része már több éve az óvodaidíj-támogatás is, amely a 2021-22-es oktatási időszakban is folytatódott, így a napokban ennek a második részletét utalták át.

– A sikeres pályázók számára a múlt héten utaltuk át a támogatás második részletét, amely a 2022. január 1-je és március 31-e közötti időszakra vonatkozik, és havi 250 kúnás résztámogatást jelent – mondta Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője, aki hozzátette azt is, arra kéri a pályázó szülőket, hogy ellenőrizzék, megérkezett-e a támogatás, ha ez nem történt meg, azt jelezzék a 031 275 480-as telefonszámon vagy a pedagogus-forum@os.t-com.hr e-mail-címen.

A HMPF az óvodaidíj-támogatási programját a Bethlen Gábor Alapnál elnyert összegből valósítja meg.