A Mohács I. kirándulóhajó első útja Eszékre vezetett

0
176

Egy magyar-horvát projektnek, egy Interreg-pályázatnak köszönhetően ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata. A több mint 200 millió forintból beszerzett, Mohács I. névre keresztelt, múlt csütörtökön átadott vízi jármű első útja Eszékre vezetett.

Az átadóeseményen Szekó József (Fidesz-KDNP), a Duna-parti város polgármestere hangsúlyozta: Mohács régi álma valósult meg a hajó beszerzésével, mert így részletesebben bemutathatják a település körüli „csodálatos természeti környezetet” Gemenctől a Béda-Karapancsa tájegységig. Közölte, az egy busznyi csoportot szállító hajót egy magyar-horvát projektben, egy Interreg-pályázatnak köszönhetően tudta megrendelni a baranyai város.

 Az óránkénti 40 kilométeres sebességgel közlekedő hajót a fővárosi Magyar Kikötő Zrt. magyar mérnökei tervezték, kivitelezésben több mint 20 külföldről hazatért magyar szakember vett részt – jelezte.

- Reklám -

A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. által üzemeltetett hajó, kialakításának köszönhetően, a kirándulásokon túl kulturális és vállalati rendezvények, tréningek megtartására, tanulmányi kirándulások, valamint 10-15 kerékpár szállítására is alkalmas.

A tervezett kiránduló útvonalak a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig terjednek, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet.

A hajó szolgáltatásai az utazóközönség részére belföldön április 15-től érhetők el. Határon túli utazásra várhatóan június 1-től nyílik lehetőség – írták.
Az átadót követően a Mohács I. első útja Eszékre vezetett. (mt/mti)