A megyei kisebbségi önkormányzat első intézkedése

0
154

A május 5-én lezajlott kisebbségi önkormányzati választásokon a HMDK jelöltjei elsöprő győzelmet arattak. Az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat az elsők között alakult meg, és első intézkedése nyomán kijavították az évekig helytelenül kiírt megyei üdvözlőtábla magyar szövegét.

Matijević Olivér, az önkormányzat elnöke elmondta, a kérelem beadása után egy nap sem telt el, az illetékesek intézkedtek, és kijavították a helyesírási hibát (üdvözölyük).

– Ezért érthetetlen számomra, hogy az előző évek során a MESZ vezette önkormányzat miért nem tudta ezt elintézni – mondta Matijević Olivér, aki hozzátette azt is, hogy korábban a HMDK vezette testületnek kemény és kitartó munkával számos olyan dolgot sikerült kieszközölnie, amelyeket ma már természetesnek veszünk. Ilyen például a pélmonostori rendőrkapitányságon a kétnyelvű személyi igazolvány kérelmezése. De ugyanilyen, egyébként szélmalomharcnak tűnő csatákat vívtak testületeink a kétnyelvű helységnévtáblákért is. Ezt a munkát tervezik most is folytatni.