A međugorjei nemzetközi focitornán szerepeltek a Várdaróc FC legfiatalabbjai

112

A Várdaróc futballklub kezdő és előkezdő csapata a régió legnagyobb fociakadémiáit működtető csapatokkal mérkőzött meg a múlt héten rendezett nemzetközi labdarúgótornán Bosznia-Hercegovinában, a međugorjei sportközpontban.

A Várdaróc FC-ben a felnőtt csapat fejlesztésével párhuzamosan folyik az utánpótlás-nevelés is, a fociiskolában a legfiatalabbak vesznek részt. A lelkes és kitartó munka már korábban is gyümölcsözött, télen a pélmonostori teremlabdarúgó-bajnokságon szerepelt sikerrel a két korosztály egy-egy csapata.

Ezúttal ismét eseménydús napok vannak a gyerekek mögött – számolhatott be lapunknak Kiss Dárió, a Várdaróc FC egyik vezetője. Múlt héten, csütörtöktől vasárnapig a međugorjei nemzetközi focitornán vettek részt a várdaróci kezdők és előkezdők.

– A međugorjei focitorna, valamint a Međugorjei Sportközpont színvonaláról árulkodik, hogy a térség legnagyobb labdarúgó akadémiáiból, a spliti, a šibeniki, a szarajevói futballiskolákból érkeztek ide csapatok. Ellenük léphettek pályára a mi gyerekeink is, aminek igencsak nagy a jelentősége mindannyiunk, a gyerekek, a szülők és a klub számára is.  Mindkét korosztályunk három-három meccsett játszott, egy alkalommal győzelmet is arattunk – mondta Kiss Dárió, hozzátéve, már az is nagyon jó érzés számukra, hogy egyáltalán részt vettek ezen a sporteseményen.

Köszönetét fejezte ki az NK Osijek futballklubnak, amelynek jelentős anyagi és szellemi támogatásával vehettek részt a tornán a baranyai falvainkban élő gyerekek alkotta csapatok.

A Várdaróc FC futballiskolájában jelenleg 30-40 gyerek vesz részt, 5-10 éves korosztályban, akik később a felnőtt csapat utánpótlása lesznek. Folyamatosan érkeznek az új tagok, a sportkedvelő gyerekek felnéznek a felnőtt csapatra annak a sikerei miatt is.

– Ezúton is felhívnám a gyerekek és szüleik figyelmét, örömmel várjuk a további jelentkezéseket is. A sport, a foci iránt érdeklődő gyerekeknek jó lehetőség az ingyenes fociakadémia, ahol nemcsak futballozni tanulnak, hanem csapatban gondolkodni is, viselkedés, magatartás terén is fejlődnek, amely erények az élet más területein is hasznosak – hangsúlyozta Dárió.

A međugorjei tornán való részvétel és a hasonló szereplések további motivációs erő lehet számukra – folytatja –, hiszen ki ne szeretne a gyerekek közül utazni, olyan korosztálybeliekkel ismerkedni, akikkel megegyezik az érdeklődési körük.

A međugorjei tornán való részvétel még csak a kezdet, állítja a klubvezető. Az NK Osijekkel való jó viszonynak köszönhetően a városi pályán is tartanak majd edzéseket, emellett focitábor és hazai focitorna szervezése is szerepel a terveik között.