A második magyar bál

335
09-vinkovci-1

Vinkovci – A Vinkovcei Magyarok Egyesülete második alkalommal szervezett a városban magyar bált, amelynek 140 résztvevője volt.

A vinkovcei Hotel Szlavónia adott otthont a második alkalommal megrendezett magyar bálnak, melyről a helyi magyar egyesület gondoskodott. Az első bált 2008-ban szervezték meg, és idén szerették volna folytatni a három évvel korábbi kezdeményezést. Az eredményről pedig a hajnalig tartó mulatozás tanúskodik.

Vinkovciban jelenleg körülbelül 150-200 magyar él. A magyar hagyományok ápolásáról a Vinkovcei Magyarok Egyesülete gondoskodik.

Biztosan lesz folytatás

A magyar egyesület keretein belül jelenleg magyar nyelvtanfolyam zajlik, valamint egy vegyes karuk is van, amelynek tagjai szorgalmasan gyakorolnak, és már túl vannak több fellépésen is.

– A bálban a Csábi Betyárok szolgáltatták a talpalávalót, voltak vendégeink Kórógyról, Szentlászlóról, Vukovárról, Ójankovácról és egyéb helyekről is. Nagyon elégedettek vagyunk, hiszen a táncparkett sosem volt üres, és a visszajelzésekből ítélve mindenki jól érezte magát. Reméljük, hogy lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek, és jövőre is megrendezhetjük a magyar bált – nyilatkozta lapunknak Ács Rudolf, Vinkovci város magyar kisebbségi önkormányzatának alelnöke, a bál főszervezője.

A táncos mulatság hajnalig tartott, a magyar dallamoknak nagyon örültek a szlavóniai bálozók.