A magyarhoz hasonló kerítést építenek az észtek is

269
LATHATAR-kerites-esztorszagban-is-copy

Észtország a bevándorlás megfékezésére két és fél méter magas szögesdrótkerítést épít Oroszországgal közös határán – közölték észt tisztségviselők.
A tervek szerint az Észtország és Oroszország közötti határ egyharmadát zárják le, ez 106-108 kilométeres szakaszt jelent. A kerítés az ország délkeleti határának biztosítását szolgálja, attól északabbra a határvonal többnyire vízfelületen húzódik.
Az Európába tartó menekültek egyre nagyobb számban Oroszországon keresztül igyekeznek elérni a határok nélküli schengeni övezetet.
A Barents Observer című hírportál jelentése szerint a norvégok is lépéseket fontolgatnak annak érdekében, hogy gátat vessenek az illegális határátlépéseknek az Oroszországgal közös, többé-kevésbé szárazföldi határon. A Norvégia és Oroszország közötti egyetlen határátkelőnél idén eddig 131 menekültet regisztráltak.
Az illegális migránsok többsége szíriai származású – derült ki a norvég határőrség közleményéből. Közülük sokan stopposként – gyanútlan turistákhoz csatlakozva – kelnek át a határon – mondta egy rendőrségi szóvivő.
A schengeni övezet országai közül Finnországnak van a leghosszabb – mintegy 1500 kilométeres – közös határa Oroszországgal. Ennek a határszakasznak a biztosítása még a szovjet időkből maradt fenn, és Finnország idáig nem jelezte, hogy nőtt volna az illegális határátlépések száma.

 

{fcomments}