A magyar kártya kedvelői most Kórógyon találkoztak

0
36

A sepsei, kórógyi, vukovári és pélmonostori magyarok tavaly kezdődött összejövetele múlt szombaton Kórógyon folytatódott, legközelebb pedig Vukováron találkoznak.

Régen a társasági élet kiemelt eseményeként tartották számon a kártyapartikat. Az idő múlásával azonban jobbára a játékkedvelők körében kerültek elő csak a paklik, ám a szórakozásnak ez a fajtája és a versenyek még most is hódítanak.

Prosszer Horvatin Szanella, a HMDK sepsei alapszervezetének az alelnöke, az összejövetel kezdeményezője elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak több magyar egyesülettel is, így az egyik rendezvényükön vetődött föl az ötlet, hogy olyan eseményt szervezzenek, ahol a magyar kártya kedvelői találkozhatnak. Tavaly januárban először Sepsén találkoztak, majd később a pélmonostori Magyarok Otthonában ültek asztalhoz, a hétvégén pedig Kórógyon folytatódott a kártyacsata.

- Reklám -

– Azt tapasztaltuk, hogy a kártyajáték összehozza az embereket, és közösségformáló hatása is erős, ezért e találkozóknak lesz folytatása – mondta Szanella, aki hozzátette, hogy a következőre Vukováron kerítenek majd sort.