A magyar-horvát országhatárig ért a Drávaszöget is átszelő autópálya a magyarországi oldalon

– csütörtökön megnyitották a Bóly-Villány-Ivándárda autópálya-szakaszt

81
Fotó: dr. Hargitai János Facebook oldala

Május 2-án átadták az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda (magyar-horvát országhatárig érő) szakaszát. Ezzel újabb lépéssel került közelebb annak a megvalósulása, hogy az 5C közlekedési folyosó teljes horvát és magyar összekötő szakasza elkészüljön.

2022 decemberében adták át az 5C nemzetközi közlekedési folyosónak az Eszéktől Pélmonostorig húzódó autópálya-szakaszát Andrej Plenković horvát miniszterelnök jelenlétében. Az eseményen részt vett Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, a HMDK elnöke is, csakúgy, mint tavaly azon az eseményen, amikor az A5-ös autópálya utolsó, a horvát-magyar államhatárig húzódó szakaszának a megépítéséről szóló szerződést írták alá az illetékesek.

Így már nem kell sokat várni arra, hogy a Drávaszögből autópályán jussunk el például Budapestig, a számítások szerint mindössze két óra alatt. Az A5-ös autópálya hátralévő 5 kilométerével, valamint a mintegy 20 kilométernyi magyarországi szakasz befejezésével teljeskörűen megvalósulhat a Balti- és az Adriai-tenger térsége közötti gyorsforgalmi közúti kapcsolat. Ez nemcsak a közlekedésre lesz jótékony hatással, hanem gazdasági szempontból is fontos mérföldkőről beszélhetünk.

Ennek megvalósulása egy újabb lépéssel került közelebb azzal, hogy csütörtökön, május 2-án átadták a Drávaszöget átszelő autópályaszakasz magyar oldalán az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda közötti részét.

A térség országgyűlési képviselője, Hargitai János az ezt bejelentő videójában kiemelte, hogy egyelőre csak a villányi csomópontig lesz használható az autópálya, az országhatárig tartó szakaszt akkor vehetik igénybe az autósok, amikor a horvát oldalon is megépül a határig húzódó rész. Vagyis a csütörtöki átadónak köszönhetően Bóly és a Lippónál található csomópont között indulhatott csak meg a forgalom. 

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az ÉKM megbízásából végezte el a munkát, amely nettó 88,6 milliárd forintból valósult meg.

A kétszer kétsávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózatnak a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része. A horvát csatlakozással együtt Budapesttől egészen Boszniáig összesen 300 kilométer egybefüggő gyorsforgalmi kapcsolat jön majd létre.

2021 júliusában helyezték el az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda (magyar-horvát országhatár) közötti befejező szakasz és a villányi csomópont alapkövét. Az eseményen meghívott vendégként jelen volt Jankovics Róbert, a HMDK elnöke is.

A projekt befejezésével a Drávaszöget nemcsak a horvát autópálya-rendszerbe integrálják, hanem ezzel csatlakozni fog a teljes európai autósztráda-hálózathoz. Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a jelentőségét a Drávaszög szempontjából.

Jankovics Róbert, Demcsák Csaba, Fuzik János és Hargitai János ( 2021-es alapkőletétel)