A legszebb viselet a dályhegyieké

276
08-dalyhegy-1

Okučani – A dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület augusztus 27-én részt vett az Okučaniban rendezett folklórfesztiválon, ahol népviseletükkel a bemutatón elnyerték a legszebb népviselet címet.

Tizedik alkalommal rendezték meg Okučaniban a menekültségből (1997-ben) hazatérő táncegyüttesek találkozóját (10. Susret povratničkih folklornih skupina Okučani 2011), amelyen idén először vett részt a dályhegyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület.

– Nem először kaptunk meghívást erre a rendezvényre, de most végre sikerült eleget tennünk a szervezők invitálásának. A felvonuláson és a táncegyüttesek műsorában  rajtunk kívül még kilenc csoport mutatkozott be. Nagy tetszést arattunk koreográfiánkkal, de a népviseletünkkel még nagyobbat, ugyanis beneveztünk az ún. bemutatóra, ahol nekünk ítélték az első díjat – mondta el lapunknak Hugyik Irénke, a Bokréta táncegyüttes szakmai vezetője.

A rövid nyári szusszanó után tehát ismét megkezdődött a munka az egyesületben, több fellépésük is lesz az elkövetkező időszakban.