A legjobb szakácsok között két magyar is van

Horvátország legnagyobb halpaprikásfőző-versenye Pélmonostoron

0
71

A hétvégén Pélmonostoron, a Drávaszög egyetlen városában rendezték meg Horvátország legnagyobb halpaprikásfőző-versenyét, melyen két horvátországi magyar is dobogós helyet ért el: Munk Erik ezüstérmes lett országos szinten, Farahó Zsolt pedig bronzérmes a megyei mezőnyben.

A halpaprikás vidékünk egyik legjellegzetesebb specialitása, az ünnepségek elmaradhatatlan eleme, nincs olyan háztartás, ahol ne tudnák elkészíteni. Éppen ezért már évek óta Pélmonostor ad otthont az ország legnagyobb halpaprikásfőző-versenyének. Az idei rendezvényt a múlt hétvégén rendezték meg a város központjában lévő parkban, ahol 135 bográcsban rotyogott a hal.

Az első tüzet Mato Lukić, Eszék-Baranya megye zsupánhelyettese és Tomislav Rob polgármester gyújtotta meg, a díjátadón pedig Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője is csatlakozott hozzájuk.

- Reklám -

A szakácsok két kategóriában főztek. Az első, mindenki számára nyitott kategória az úgynevezett Baranyabajnokság volt, melyre több mint 100 versenyző nevezett be. Ebben a mezőnyben versenyzett a kopácsi Farahó Zsolt is, aki bronzérmes lett.

Párhuzamosan zajlott az országos bajnokság is – erre a megmérettetésre csak azok kaptak meghívást, akik kvalifikálták magukat, mégpedig úgy, hogy valamelyik főzőversenyen már eredményesen szerepeltek. Olvasóinknak nem okoz meglepetést a tény, hogy a laskói Munk Erik ezüstérmes halászlét főzött.