A legifjabb szurkolókkal találkoztak az NK Osijek focistái Várdarócon

0
50

A megyei első osztályban játszó Várdaróc futballklubot az a megtiszteltetés érte, hogy székhelyükön láthatták vendégül az NK Osijek labdarugóit. A szurkolói találkozón a legfiatalabbaknak lehetőségük volt találkozniuk a kedvenceikkel, de a két klub között együttműködési megállapodás aláírására is sor került.

Szorgalomból és lelkesedésből nincs hiány a Várdaróc Labdarúgóklub legfiatalabb tagjai körében. Jutalmul a múlt héten egy újabb élménnyel gazdagodtak, az NK Osijek játékosai látogatták meg őket.

A példaképeikkel találkozhattak a gyerekek

Nem csak a gyerekek, de a felnőttek életében is nagy jelentőséggel bír, ha találkozhatnak a példaképeikkel. A várdaróci focistapalánták számára ez a lehetőség megadatott, hiszen eltölthettek pár órát az NK Osijek játékosaival, valamint kabalaállatával. A kék-fehér mezbe öltözött nyest nagy sikert aratott a gyerekek körében, hiszen nemcsak közös fotót készíthettek, hanem játszottak is vele. A házigazda Várdaróc FC-t pedig a település védjegyévé vált kakas kabalaállat képviselte a szurkolói találkozón.

– Először látogatott el hozzánk egy ilyen neves futballcsapat, ami hatalmas megtiszteltetés számunkra. Jelenleg a csapatunk  a negyedik osztályban való részvételért harcol, egy ponttal vagyunk lemaradva, éles a verseny, de elégedettek vagyunk és egyúttal motiváltak is. Az első csapat sikere a klub tükre, és ez még jobban motiválja a gyerekeket. Az ilyen jellegű programok pedig abban segítenek, hogy még több gyereket tudjunk toborozni a focisulinkba – mondta Kiss Dárió, a Várdaróc FC sportigazgatója.

Amint az NK Osijek játékosai megérkeztek a helyszínre, gyerekek hada fogta őket körül, akik autogramot és közös fotót kértek a kedvenceiktől. A játékosok pedig örömmel teljesítették a kéréseket. A jelenlevők között volt Kleinheisler László, az NK Osijek középpályás játékosa is.

– Köszönöm a meghívást, és fantasztikus élmény a gyerekekkel fotózkodni, egy csomó autogramot adni. Mindenkinek sok sikert kívánok a pályafutása során – nyilatkozta a focista.

A várdaróciak a régió legjobb csapatának támogatását élvezik

Együttműködési szerződést írt alá az NK Osijek és a Várdaróc futballklub

A találkozón részt vett Vlado Čohar, az NK Osijek menedzsere is, akivel a várdaróci fociakadémia együttműködési szerződést írt alá.

– Magyarságunk számára fontos nap volt a mai, hiszen a kultúránk, a hagyományaink, a nyelvünk megőrzése mellett a sport is egy rendkívül fontos szegmens. A várdaróci labdarúgó akadémiánk segítségével már több éve próbálunk egy olyan csapatot összehozni a fiatalabb korosztályokban, amely most már elég jól teljesít. Egy olyan brandet építünk, amely tovább fogja öregbíteni magyar közösségünk hírnevét. Az együttműködési szerződésnek köszönhetően, amit a Várdaróc FC és az NK Osijek aláírt, már intézményes kereteken belül számíthatunk a támogatásukra. Számunkra külön élmény az, hogy az Eszék egyik sztárjátékosa, a magyar Kleinheisler László és itt volt velünk – nyilatkozta Jankovics Róbert, a horvátországi magyarok parlamenti képviselője.

Az együttműködésnek köszönhetően a várdaróci fociakadémia növendékeit vendégül látták a vasárnapi Eszék-Hajduk mérkőzésen is.