A laskói diákok Zágrábban és Pécsett

249
09-Laskiak-pcset-1

Zágráb, Pécs – A laskói iskola tanulói egy hete zágrábi tanulmányi kiránduláson vettek részt, majd április 27-én a pécsi Mecsekaljai Iskolában léptek fel két tánccsoportjukkal.

A laskói és a vörösmarti iskola felsős tanulói április 20-án egy zágrábi közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Ennek során ellátogattak a Lisinski Hangversenyterembe, megnézték a Mimara Múzeum kincseit és a főváros néhány nevezetességét.

 

Néptánctalálkozó

A népi gyermekjátékok és a néptánc segíti a gyerekeket a közösségbe való beilleszkedésben, valamint a közösség aktív tagjává válásában. A népszokások elsajátítása során megismerik őseink életét, népünk hagyományos mozgásanyagát és hangzásvilágát. A pécsi Bánki Donát utcai Mecsekaljai Iskolában több évtizede folyik a néptáncoktatás, amely Wéber Béláné vezetésével kezdődött, és aki mai is besegít a szakkörök munkájába. Gizi néni a drávaszögi és szlavóniai pedagógusokkal, intézményekkel is szoros kapcsolatot ápolt, ennek köszönhetően hívták meg a laskói iskola két táncegyüttesét az intézményben tartott népitánc-találkozóra április 27-én.

– Az alsósok alkotta tánccsoportunk első ízben járt külföldön, ők Gizi néni koreográfiájával léptek fel, és nagy sikert arattak, utóbbi a felsőseinkből álló tánccsoportról is elmondható. A fellépés mellett Pécs belvárosában is tettünk egy rövid sétát, így egy tartalmas délutánt tölthettünk el az anyaországban – mondta Kettős Zsuzsanna tanárnő, a tánccsoportok vezetője.