A laskói csapat lett a második a majosi kolbásztöltő fesztiválon

0
128

Hétvégén került sor a majosi kolbásztöltő fesztiválra, amelyen a Laskói Ifjúsági Egyesület csapata készítette a második legfinomabb kolbit. Az elismerést Potápi Árpád Jánostól, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárától vehették át.

Majos Magyarországon található, a Tolna megyei Bonyhád egyik városrésze már elég régóta, 1973 előtt önálló település volt. Itt került sor a hétvégén a Majosi Székely Hagyományőrző Egyesület 2. kolbásztöltő fesztiváljára.

A résztvevő 39-ből öt csapat a határon túlról érkezett, köztük volt a Laskói Ifjúsági Egyesület alakulata is Munk Erikkel, a szervezet elnökével az élen, akik a második helyezésért járó díjat vehették át. Az elismeréseket pedig Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár adta át.

– A rendezvényen a hagyományápoláson volt a hangsúly, erre a tradíciótiszteletre a kolbásztöltés során is oda kellett figyelni, tehát fateknőt és kézidarálót „vetettünk be“ a munka során, nem használhattunk semmilyen elektromos eszközt – mondta el lapunknak Munk Erik, hozzátéve, noha a Laskói Ifjúsági Egyesület nevezett be a versenyre, de egész falujukat képviselték. A csapat minden tagja paprikafesztiválos pólót viselt, hogy ily módon is reklámozzák Laskó legnagyobb rendezvényét.