A lacházi folklórszemlén lépett fel a dályhegyi gyermektánccsoport

66

A lacházi Dukat horvát kultúregyesület 10. alkalommal rendezte meg gyermekfolklór-szemléjét, melyen a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület tánccsoportja képviselte magyarságunkat.

A két szervezet útjai Almáson kereszteződtek, a Magyarok Nagyasszonya főünnepe alkalmából rendezett zarándoklaton. Hugyik Imrétől, a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület elnökétől megtudtuk, itt tettek szert új ismerősökre Lacházáról, akik a helyi Dukat horvát kultúregyesületben tevékenykednek. Meg is hívták a dályhegyi tánccsoportot a lacházi gyermekfolklór-szemlére, melyre most hétvégén került sor.

– Gyermektánccsoportunk örömmel tett eleget a meghívásnak, a szlavóniai horvát fellépők között mi képviseltük egyedüliként a magyarságot – nyilatkozta lapunknak Hugyik Imre, hozzátéve, azt remélik, hogy a létrejött kapcsolat egy új barátság kezdete, ők is meghívják majd a lacházi kultúregyesületet a dályhegyi virágfesztiválra.

A dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület mögött fellépésekben gazdag időszak van, idén még két fontos program szerepel naptárukban: novemberben szentmisével és koszorúzással tisztelegnek a honvédő háború helyi áldozatainak emléke előtt, majd évzáró közgyűléssel búcsúznak az idei évtől.