A közösségi épület és a tájház is új konyhával gazdagodott

0
35

Az elmúlt négy évben számos felújításra került sor Várdarócon: júliusban fejeződött be a Várdaróc Magyar Kultúregyesület és a HMDK-alapszervezet székházának, a Magyar Otthonnak a felújítása, a tájházban pedig az egykori tanítói lakrész is megújult. Az elmúlt hetek sem múltak el munkálatok nélkül, most mindkét épület új konyhát is kapott.

A Várdaróc Magyar Kultúregyesületnek és a helyi HMDK-alapszervezetnek 2006 óta van saját székhelye, amelyet társadalmi munkában és támogatók segítségével az egykori, rossz állapotban lévő óvodaépületből alakítottak ki. Az épületen azóta kisebb munkálatokat folyamatosan végeztek, de nagyobb felújításra nem volt lehetőség.

Idén a HMDK anyagi támogatásának köszönhetően kívül és belül is megszépült az épület. A felújított objektumot júliusban egy kisebb átadóösszejövetelen nyitották meg. Egyedül a konyha felújítása váratott magára, amely a napokban azonban elkészült.

–  A Magyar Otthon az elmúlt években számos rendezvénynek, családi összejövetelnek adott helyet, de székházunk felújítása már nagyon időszerű volt, az új konyhának pedig különösen örülünk, így most tevékenységünkhöz méltó környezetben dolgozhatunk tovább – mondta Andócsi Róbert, a Várdaróc Kultúregyesület alelnöke, aki hozzátette azt is, hogy a tájház is egy műszaki berendezésekkel teljesen felszerelt konyhát kapott, így most már az az épület is alkalmas lesz összejövetelek megtartására és vendégfogadásra.

– Köszönet a HMDK-nak és Jankovics Róbertnek, hogy minden nekünk tett ígéretét betartotta, és akire a legnehezebb időszakban is számíthatott az egyesületünk – tette hozzá Andócsi Róbert.