A közmédia munkatársai kapták a 2022-es Média a Családért-díjat

14
Budapest, 2023. január 24. Díjazottak és díjátadók, középen elöl Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, jobb szélen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára a 2022. évi Média a Családért-díjak ünnepélyes átadásán Magyar Állami Operaház Eiffel Mûhelyházában 2023. január 24-én. Ambrus Eszternek és Nagy-Bozsoky Józsefnek (MTVA) (jobb szélen, legfelsõ sor) a Találkozás címû televíziós riportjáért, valamint Madocsai Bea szabadúszó újságírónak (Lévai Anikó mellett balra) a Kossuth rádióban sugárzott, Ráhel szõlõskertje címû beszélgetéséért megosztva ítélte oda a Média a Családért Alapítvány a 2022. évi Média a Családért-díjat. A külhoni jelöltek közül a zsûri Szomolai Andrea (Lévai Anikó mellett jobbra) A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége címû, a felvidéki ma7 portálon megjelent cikkét tartotta a legjobbnak. Közönségdíjat kapott a külhoniak közül Homolya-Horváth Ágnes (Lévai Anikó mellett kettõvel jobbra) a vajdasági Magyar Szó címû napilap hasábjain megjelent Csillagszemû hármasikrek címû írásáért. MTI/Kovács Attila

A közmédia munkatársai vehették át a Média a Családért Alapítvány rangos szakmai elismeréseit. A szervezet által létrehozott Média a Családért-díjat több kategóriában január 23-án, az Eiffel Műhelyházban adták át a kimagasló színvonalú rádiós és televíziós tartalmakért.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj azokat a rádió- és televízióműsorokat, valamint cikkeket jutalmazza, amelyek értékközpontú, a családot erősítő és szakmailag igényes beszámolót, publikációt hoznak nyilvánosságra.A díjat Ambrus Eszter, az MTVA vallási főszerkesztőségének szerkesztője és Nagy-Bozsoky József operatőr a Találkozás című televíziós riportért nyerték el, megosztva Madocsai Beával, a Kossuth Rádió Tanúim lesztek című műsorában készült Ráhel Szőlőskertje című beszélgetéséért.

A Találkozás stábja fontosnak tartja a nehéz élethelyzetek és emberi sorsok bemutatását, ezért is döntöttek úgy, hogy a Dunán futó műsor segítségével a Down-szindrómás gyerekekre hívják fel a figyelmet. A közmédia saját gyártású vallási műsorának kiemelt célja a hazai hitélet és a keresztény értékek közvetítése, és megőrzése a kultúránk gazdagítása, továbbá a társadalom és a család egységének erősítése.

„A társadalom legfontosabb egysége a család, ezért is örülünk, hogy évről évre díjazzák kollégáinkat, mert ez azt mutatja, hogy az MTVA munkatársai azonosulnak is ezzel a témával, nemcsak feladat vagy kötelesség a számukra, hanem át is lényegülnek, amikor ezeket az anyagokat készítik. A nyertes riport, a Találkozás is erről szól, megmutatja miért fontos a legkisebb egység, a család” – hangsúlyozta Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója az ünnepi díjátadón.

fotó:_MTI_Kovács Attila