A kórógyiak ingyenesen netezhetnek

392
08-wifi-krgy

A Tordinci járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata ingyenes, vezeték nélküli internet-hozzáférési lehetőséget biztosított a falu lakosainak.

 

A Tordinci járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata az elmúlt időszakban sokat dolgozott azon, hogy szebbé, élhetőbbé tegye Kórógy települést. Két hónappal ezelőtt a Tordinci járás Honvédő Háborús Önkénteseinek Egyesületével közösen rendbe hozták és örökzöld tujafákkal díszítették a Kórógy központjában található emlékmű környékét. Most pedig ingyenes, vezeték nélküli internet-hozzáférési lehetőséget biztosítottak a falu lakosainak.
Cserepes Zoltán, a kisebbségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, most csak egy adót helyeztek el Kórógy központjában, mely pár száz méteres körzetben sugároz, s egyelőre a szabadban tudnak csak rákapcsolódni a felhasználók.
Hozzátette, tervezik, hogy az egész települést lefedik ingyenes internettel, amelyet már az otthonaikban is használhatnak a lakosok, de a falu egyesületeinek munkáját is megkönnyítheti.
– Nincs mindenkinek pénze arra, hogy havonta fizessen az internetszolgáltatónak, de miután elérhetővé tesszük az egész település számára az ingyenes netet, elegendő lesz csak egy antennát vásárolnia annak, aki igényelni szeretné a szolgáltatást – mondta Cserepes Zoltán.

 

{fcomments}