A kórógyi dalos pacsirta újabb sikere

241
11-regina-1

Kórógy – Dezső Regina már eddig is számos versenyen szerzett előkelő helyezést; legutóbb, október 9-én a Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztiválján szerepelt, ahol népzenei szólóének kategóriában arany minősítést kapott.

A Veszprémi Játékok keretében 1999 óta évente megrendezik a Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivált, amelyen 6-19 éves gyerekek és ifjú amatőr előadóművészek, valamint 2009-től már a felnőtt korosztály is szerepel. Az elmúlt tíz évben 20 nemzet közel 9000 fővel vett részt a vidám, oldott hangulatú, de a profikhoz mérhető színvonalú rendezvényen. A város és a régió befogadta, ismertsége nemzetközileg is egyre nagyobb. Eseményeit minden évben nagy érdeklődés övezi, a legjobbak gálaműsorai pedig telt házas produkciók.

A neves, nemzetközi zsűri előtt az ének, a zene és a mozgásművészet lehető legszélesebb skáláján történik a megmérettetés és a minősítés.

Határon túli magyarok részvétele

A fesztiválon határon túli magyarok is részt vehetnek. Így jutott el idén erre a nemzetközileg is elismert versenyre a kórógyi Dezső Regina is, akit tanára, Veres Kimpf Mária nevezett be és kísért el a versenyre, és ahol a zsűri arany minősítésre értékelte a szóló népi ének kategóriában.

Regina most másodikos a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban, pici kora óta szeret énekelni. A büszke szülők, amióta felfedezték csemetéjük szép hangját, mindent megtesznek lányuk tehetségének a kibontakoztatásáért.

– Nagyon büszkék vagyunk lányunkra, és igyekszünk mindenben támogatni, de egy-egy ilyen verseny komoly nevezési összeggel is jár, amit nem mindig tudunk saját erőnkből fedezni, ezért köszönjük minden támogatónknak, többek között a HMDK-nak is, hogy hozzájárult Regina tehetségének érvényesüléséhez – mondta el lapunknak Dezső Igor, a büszke édesapa.

Nemrég egy budapesti mesemondóval, Olasz Etelkával egy közös CD-t is megjelentettek Három kívánság címmel, amelyre több népdalt énekelt föl Regina. Regina szülei három CD-t lapunk számára is felajánlottak, amit rejtvényeink megfejtői között sorsolunk majd ki.