A kisebbségi önkormányzatok vezetőit fogadta a magyar főkonzul

0
84

Magyarország eszéki főkonzulátusa július 16-án ünnepi fogadást adott az országban működő magyar kisebbségi önkormányzatok elnökei számára. A találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy a frissen megválasztott tisztségviselők megismerjék a konzulátus munkáját és megosszák egymással eddigi tapasztalataikat.

A május 5-én lezajlott kisebbségi önkormányzati választásokat követően sorra alakultak meg az országban a magyar kisebbségi önkormányzatok.  A testületek vezetői számára Magyarország eszéki főkonzulátusa nemrég egy fogadást adott, melyen azon túl, hogy a tisztségviselők megismerhették a főkonzulátus munkáját és felépítését, lehetőségük nyílt az egymás közti tapasztalatcserére és az esetlegesen felmerült problémák megvitatására is.

– A fogadás elsődleges célja a gratulációnk kifejezése volt az új vezetőknek. Fontosnak tartjuk a személyes kontaktust, hiszen úgy vélem, hogy közösen többet tudunk tenni a közösségért. Nagyon örülök, hogy az elnökök ilyen szép számban elfogadták a meghívást és eljöttek a fogadásra – mondta De Blasio Antonio főkonzul, aki hozzátette, hogy a konzulátus ajtaja mindig nyitva áll a kisebbségi önkormányzatok vezetői előtt is, és lehetőségeikhez mérten segítik majd a munkájukat.