A kapcsolatbővítés jegyében Pulára látogattak a szentlászlóiak

0
94

A HMDK szentlászlói alapszervezetének a tagjai Pólára (Pula) látogattak a hétvégén, ahol a Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület látta őket vendégül; városlátogatásra és közös éneklésre is sor került.

A szentlászlói Rozmaring énekkar tagjai már régóta tervezték, hogy ellátogatnak a pólai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesülethez, amire most hétvégén került sor. Az utat a szentlászlói HMDK-alapszervezet közreműködésével, a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósították meg.

– A hétvégén a pólai magyar egyesület tagjaival megnéztük a város nevezetességeit, de ellátogattunk a HMDK pomeri táborozási központjába is. A Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület szívélyes fogadtatásban részesített bennünket, megmutatták székházukat, ahol közös éneklésre is sor került. Nagyon örülünk, hogy az ország tőlünk távol eső részén is sikerült gyarapítanunk baráti kapcsolataink számát – nyilatkozta lapunknak Bocka Szilvia a szentlászlói egyesületből. Hozzátette, ők is szeretettel várják majd nótaestjükre a pólaiakat.

Kelemen Dezső, a HMDK szentlászlói alapszervezetének elnöke is örömét fejezte ki, hogy sikerült megvalósítaniuk a tengerparti fellépést, melynek célja a horvátországi magyarok egymás közti viszonyának fejlesztése, ápolása volt.