A Jókai Mór Kultúregyesület évzárója

76

Fergeteges évzáró műsorral koronázta meg az évet a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület vasárnap. Kitettek magukért a Hajnalcsillag táncosai, a Pódium társulat előadása pedig igazi színházi hangulatot teremtett a csúzai kultúrotthon nagytermében. A Kreatív kuckó kiállítása a közelgő ünnepekre hangolta a közönség tagjait.

A mai programbőség miatt kiszámíthatatlan, hogy egy kultúrműsornak mekkora közönsége lesz. A csúzai Jókai Mór Kultúregyesület évzáró ünnepségén szerencsére beigazolódott a szervezők optimizmusa, amikor telerakták székekkel a művelődési otthon nagytermét: megtelt a nézőtér.

A kultúregyesület évzáróján rendszerint mindhárom szakcsoport bemutatkozik, így volt ez idén is: a bejáratnál a Szivárvány rajzcsoport kreatív kuckója állította ki legújabb munkáit, melyek a közelgő adventre hangolták a közönséget. Voltak itt asztali és fali díszek, adventi koszorú, betlehemi jászol.

A közönséget Pinkert Ilona, a Hajnalcsillag gyermektánccsoport és a Pódium Amatőr Színjátszó Társulat vezetője köszöntötte, majd kezdetét vette a műsor. A korábbi évzárókkal ellentétben ezúttal műsorszámból talán kevesebb volt, viszont annál színvonalasabb produkciókat láthatott a közönség. A Hajnalcsillag két korosztálya mutatkozott be, és bebizonyították, lesz utánpótlása a Csárdás táncegyüttesnek. A Pódium színjátszói két nagyobb lélegzetű, fekete humorban is bővelkedő darabot adtak elő – az egyik Kéri Ferenc A ganédomb című jelenete volt, melynek fő kérdése, ki rakta a kést a pletykás nagymama hátába. Cikkünkben nem lőjük le a poént, a színjátszókról viszont elmondható, hogy az előadásból mindenki maximálisan kivette a részét – egy összekovácsolódott társulat varázsolt valódi színházi hangulatot a csúzai kultúrotthon világot jelentő deszkáira. Mint azt Pinkert Ilonától megtudtuk, elhatározták, hogy drámapedagógushoz fordulnak, hogy szakmai segítségével még tovább fejlődhessenek.

Kováts Zsuzsanna, a Jókai Mór KE elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a Kreatív kuckóval decemberben folytatják az adventi műhelyfoglalkozásokat. Köszönetét fejezte ki az egyesület tagjainak és a szülőknek az együttműködésért.

Az Ács Gedeon által 1882-ben alapított Csúzai Polgári Olvasóegylet jogutódjának számító Jókai Mór Kultúregyesület méltóképpen zárta az idei, programokban gazdag évet.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.