A húsvétra hangolódnak kői egyesületünk tagjai

55

A Kői Hagyományőrző Egyesület március 26-án, vasárnap a szintén helyi Tánc Egyesület sütemény- és szalvéta-kiállításán vendégszerepelt. Húsvéti témájú kézimunkáikat állították ki.

A Báni-hegy déli lábánál, a Karancs mellett fekvő Kő a Hercegszőlősi járás második legkisebb települése.

A Kői Hagyományőrző Egyesület két évvel ezelőtt alakult, tevékenységének a legfontosabb része a hagyományőrzés, ennek érdekében végzik közösségszervező és –megtartó programjaikat.

Az egyesület tagjai március 26-án részt vettek a kői Tánc Egyesület sütemény- és szalvéta-kiállításán, melyre a kultúrotthonban került sor. Standjukon legújabb munkáikat mutatták be.

– Hagyományőrző tevékenységünk keretében leginkább kézimunkázunk, legutóbbi alkotásaink a húsvét jegyében készültek, de a fából faragott nyúldíszek, tavaszi koszorúk és hímes tojások mellett bőrből készült nyakláncok, karkötők is szerepeltek kínálatunkban – nyilatkozta lapunknak Hossain Lídia, a Kői Hagyományőrző Egyesület vezetője.

Az egyesület jelenleg körülbelül harminc tagot számlál. Gondot jelent számukra, hogy egyelőre nincs székhelyük, így a kézimunkákat jórészt mindenki otthon készítette. Bíznak benne, hogy hamarosan számukra is biztosítanak helyiséget, ahol működhetnek.