A honvédő háborúban elesett várdaróciak emléke előtt tisztelegtek

0
105

Idén is összegyűltek az emberek honvédő háborúban elesett várdaróciak tiszteletére állított emléktáblánál a település központjában augusztus 13-án. Csendes főhajtással és koszorúzással adóztak emléküknek a civil szervezetek képviselői, az elesettek családtagjai, hozzátartozói.

Litarić Ivica 1993. augusztus 13-án, míg Fehér József és Gerber Lajos 1995. november 1-jén esett el. Az ő tiszteletükre még a várdaróci helyi választmány nyilvánította emléknappá augusztus 13-át. A testület megszűnése után is minden évben ezen a napon megkoszorúzzák a honvédő háborúban elesett várdaróciak emlékére állított emléktáblát.

A civil szervezetek képviselői, az elesettek családtagjai, hozzátartozók gyűltek össze idén is, majd sorra elhelyezték koszorúikat és gyertyát gyújtottak.

A koszorúzáson a HMDK képviselői is minden évben részt vesznek.

Jubileumi emléktorna

Az elesett honvédők a várdaróci labdarúgócsapat tagjai is voltak, így tiszteletükre és emlékükre minden évben egy focitornát szerveznek.

A jubileumi kétnapos emléktornán a tervek szerint négy csapat vesz részt. Szombaton, augusztus 17-én 16 órakor játsszák a nyitómérkőzést, majd az első meccs után koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeznek az egyesület épületének a falán lévő emléktáblánál a honvédő háborúban elhunyt futballista társaikra.  A második mérkőzésre 18 órától kerül sor. Másnap, vasárnap a 3. helyért 16 órakor folyik majd az összecsapás, a döntő meccs pedig 18 órakor lesz.

A várdaróciak számára különösen fontos a labdarúgás. A falu csapata az elmúlt hetekben is több tornán vett részt, és már a bajnokságra is megkezdték az előkészületeket. A csapat mérkőzései is igencsak látogatottak, mindig nagy esemény, ha meccs van a faluban.