A HMDK Gazdakör tagjai idén is részt vettek a magyar agrárium legnagyobb szakkiállításán

105

A HMDK Gazdaköre szervezésében több mint 50 horvátországi magyar gazda látogatott el a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén megrendezett AGROmashEXPO nevezetű gépkiállításra.

Január 24-27. között került sor Budapesten az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow, az anyaországi agrárium legrangosabb és legnagyobb szakkiállítására. A négynapos bemutató lehetőséget ad a szakembereknek és az érdeklődőknek a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásai, az input anyagok és eszközök gyakorlati megismerésére, az újdonságok és legújabb trendek megosztására. A nyolc pavilon egy 37 000 négyzetméteres területen helyezkedett el, így az oda látogatókat hatalmas kínálat várta a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén.

A HMDK Gazdaköre évek óta szervez szakmai kirándulást a kiállításra, hogy lehetőséget adjon tagjai, a horvátországi magyar gazdák számára tapasztalatszerzésre, hogy naprakészek legyenek a korszerű technológia, a legújabb mezőgazdasági vívmányok terén.

Idén is több mint 50 horvátországi magyar gazda tekintette meg az AGROmashEXPO-t Bicó Valentina és Tarnai Attila falugazdászok vezetésével.

– Kirándulásunk résztvevői nagy érdeklődéssel fordultak a mezőgazdasági gépek, növényvédő szerek, műtrágyák, szaporító anyagok alkotta tárlat felé, de lehetőségük nyílt tapasztalatcserére is, emellett az utazás jó csapatépítő program is volt egyben, hiszen vannak tagjaink a baranyai és a szlavóniai régióból egyaránt, akiknek ritkán adódik lehetőségük a találkozásra – nyilatkozta lapunknak Tarnai Attila, hozzátéve, hogy az Agrárminisztériumnak köszönhetően mezőgazdászaink ingyenesen vehettek részt a rendezvényen. Örömükre szolgált, hogy a kiállítás megtekintése mellett lehetőségük nyílt találkozni dr. Nagy István agrárminiszterrel is.

Kétség sem fér hozzá, hogy a kirándulás résztvevői idén is sok élménnyel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.