A HMDK bellyei alapszervezetének is van már saját székhelye

0
78

Illusztris vendégek jelenlétében nyitottuk meg új médiaházunkat a múlt hónap végén. Többévnyi szűkös albérlet után az impozáns épület földszintjén folytathatja munkáját a HMDK bellyei alapszervezetének tagsága is, akik a múlt héten egy kiállítással egybekötött nyitóünnepséget tartottak.

A HMDK bellyei alapszervezete az elsők között alakult meg a háborús évek alatt, egy olyan időszakban, amikor nem vették jó néven, ha valaki magyarságát hangoztatta. A békés reintegráció (1997) után már itthon folytatták tevékenységüket, klubnapokat és számos rendezvényt hozott tető alá a kis közösség.

A szerb megszállás és terror miatt elhagyták a szülőföldjüket a bellyeiek is. Miután visszatérhettek, aktívan kivették a részüket az akkor alakuló közigazgatás szerveinek a megteremtéséből is. A társadalmi-politikai életnek is aktív részesei lettek, ami a magyarság fennmaradása, nyelvi és kulturális gyökerei megtartásának az egyik biztosítékává vált.

A többéves szűkös albérlet után most ők is otthonra találtak a HMDK új médiaközpontjában. Beköltözésüket egy Egyed Árpád festményeiből nyílt kiállítással ünnepelték meg. Varga Gábor, a HMDK-szervezet elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Jankovics Róbert országos elnök is köszöntötte az egybegyűlteket, eredményes munkát és sok szép összejövetelt kívánva a most már megfelelően tágas, szépen berendezett új székhelyükön.