A hivatal packázásai ellen tiltakozik

0
151
07-LEO

Rengeteg kis- és középvállalkozó került szorult helyzetbe az elmúlt egy évben. A gazdasági válság, a húsbavágó megszorítások érzékenyen érintettek mindenkit, de főleg azokat, akik saját cégük túléléséért küzdöttek ezekben a nehéz hónapokban. Kevesen élik majd túl ezt az időszakot, csak a legtalpraesettebbeknek sikerülhet, akiken viszont nem segít, ha a becsületes munkával megszerzett, keserves verejtékkel megdolgozott pénzüket sarcként behajtják túlbuzgó apparatcsikok, és abból próbálják meg betömni a költségvetési lyukakat.

A csúzai Đuričin Leopold egyike azon vállalkozóknak, akik  áldozatául estek a hivatalnokok érzéketlenségének és nemtörődömségének. Az áldozat különleges módját választotta a tiltakozásnak: óriásplakáton hirdeti, hogyan nyúzzák le a becsületes vállalkozókról még a bőrt is az illetékes szervek. A plakát egyelőre csak az interneten kering, de Leó azt ígéri, hogy rövidesen az egész országban látható lesz.

Hogy miért tiltakozik pontosan? Leopold a magyar Zöldségkutató Intézet, a ZKI – Vetőmag horvátországi forgalmazója 2005-től, akkortól van a mezőgazdasági minisztérium nyilvántartásában is. 2008-ban azoknak a cégeknek, amelyek vetőmagot hoznak be az országba, újra kellett regisztráltatniuk magukat a minisztériumnál. Addig csak magforgalmazók voltak, attól kezdve viszont már ültetvényforgalmazóként  is be kellett jegyeztetni magukat.

Mivel a két formanyomtatvány között semmi különbség sem volt, csak egyet töltött ki, amin természetesen megjelölte, hogy mindkét regiszterbe kéri a bejegyzését. Ezt „természetesen” a hivatalban dolgozó adatfeldolgozó nem vette figyelembe, Leót pedig a pélmonostori bíróság emiatt  27 ezer kúnára büntette.