A harmadik vadásztalálkozó Várdarócon

62

Több száz résztvevő gyűlt össze a várdaróci vadásztalálkozóra, amelynek keretében idén is díjazták az eredményes vadászokat. Közel ötven bográcsban főtt a gulyás.

Az eseményre a várdaróci vadászegyesület székházában került sor, az udvarában kapott helyet a hatalmas sörsátor. A vadászházat körülvevő erdő minden összejövetelt még hangulatosabbá tesz. A házigazdák gondoskodtak a szúnyogmentesítésről is, így garantált volt a zavartalan szórakozás.

Egy kiállítás keretében a helyi és környékbeli társaságok legszebb trófeáit mutatták be. Az udvaron is volt néhány stand, ahol vadászati felszereléseket lehetett vásárolni. A vadásztársaság tagjai vadspecialitásokkal várták a vendégeket, pörköltet és pljeskavicát is lehetett kapni.

A rendezvényt Mékány Lajos, az egyesület elnöke, Jankovics Róbert, a horvátországi magyarok parlamenti képviselője, Željko Cickaj, a Bellyei járás elöljárója, Ivica Budor, a Horvát Vadászszövetség és Antun Blažević, az Eszék-Baranya megyei Vadászszövetség vezetői nyitották meg.

Mékány Lajos arról beszélt, örömükre szolgál, hogy végre székhelyük udvarában rendezhetik meg a vadásztalálkozót, az is sokat jelent számukra, hogy rendezvényük ilyen méretűvé fejlődött.

Jankovics Róbert azt emelte ki, hogy a baranyai és szlavóniai magyar falvakban több száz éves hagyománya van a vadászatnak, s a várdaróciak programja jól prezentálja, mekkora jelentősége van ennek az ősfoglalkozásnak a helyiek életében.

A megnyitó keretében az Eszék-Baranya Megyei Vadászszövetség érmeket osztott ki a 2022-2023-as szezon kapitális trófeáiért, a díjazottak között négy aranyérmes trófea szerepelt.

A bográcsgulyásfőző versenyen összesen 47 csapat mérte össze tudását, a rendezvényen a környék valamennyi vadásztársasága képviselte magát.