A harangszerkezet megjavítása után a nagybodolyai templom ajtaját is kicserélték

0
105

Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk ismét megtartotta ígéretét, és támogatásának köszönhetően a harangszerkezet megjavítása után kicserélték a nagybodolyai katolikus templom bejárati ajtaját is.

Nagybodolya lakosai katolikus vallásúak, Szent Anna tiszteletére szentelt templomuk az egyik legöregebb a tájon. A honvédő háború után villamosított harangszerkezetet három évvel ezelőtt egy villámcsapás tönkretette, ezt a HMDK és a nagybodolyaiak összefogásával, Jankovics Róbert támogatásának köszönhetően idén nyáron sikerült helyreállítani.

A templom bejárati ajtaja is cserére szorult már, parlamenti képviselőnk a harangszerkezet megjavíttatása után ígéretet tett, hogy mihamarabb megoldja ezt a problémát is.

– Kis közösségünk hálás, hogy parlamenti képviselőnk ismét állta a szavát. Pénteken cserélték ki templomunk bejárati ajtaját, mert a régi felett eljárt az idő – mondta el lapunknak Gorjanac József, a Darázsi Járási Tanács képviselője. Hozzátette, van még mit rendbe hozni a templomon, jövőre a belső falak festésére kellene sort keríteni, de már az eddigi munkáknak köszönhetően is sokkal jobb feltételek mellett járhatnak misére a Darázs közelében levő kis falu lakosai.