A Hajnalcsillag táncával nyitották meg a karancsi borászat teraszát

A csúzai Hajnalcsillag tánccsoport szombaton Karancson táncolt, a Svijetli dvori pincészet teraszának megnyitóján. A nézőközönség nagy örömmel fogadta produkciójukat.

Új turisztikai objektummal bővült Karancs, a drávaszögi „etnofalu”. Szombaton nyitották meg a Svijetli dvori szabadtéri kóstolóját, amellyel kapcsolatban Oliver Novački, a borászat tulajdonosa elmondta, az új turisztikai objektum célja, hogy vendégei elé tárja a baranyai táj gasztronómiai és borászati kínálatát. A 2010-ben nyílt pincészet terasza negyven vendég fogadására alkalmas.

A megnyitó kultúrműsorára a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület Hajnalcsillag gyermektánccsoportját hívták vendégszerepelni.

– Ez volt kis táncosaink idei első vendégszereplése, örömmel tettünk eleget a meghívásnak, mezőföldi és moldvai koreográfiákkal mutatkoztunk be a karancsi pincészet közönsége előtt. Nagyon szívélyesen fogadtak bennünket, és azt kell mondjam, büszke vagyok a táncosainkra, akik a szabadtéri rögtönzött színpadon is remekül feltalálták magukat – nyilatkozta lapunknak Pinkert Ilona, a tánccsoport vezetője. Örömmel újságolta azt is, hogy a Hajnalcsillag új tagokkal bővül, az együttes legközelebbi fellépésére pedig a kórógyi gyermektánc-találkozón kerül sor.