A győri Credo buszok bemutatója Eszéken

0
849
05-credo-busz

Eszék főterén egy különleges bemutatóra került sor a múlt héten. A város vezetősége és a megye közlekedési vállalatainak képviselői egy magyar gyártmányú tömegközlekedési járművel ismerkedhettek meg, a győri székhelyű Kravtex cégcsoport Credo nevű autóbuszaival. A bemutatót az eszéki magyar főkonzulátus szervezte.

A győri Kravtex cég már több évtizede gyárt tömegközlekedési járműveket Magyarországon.
Az elmúlt években a cégcsoport átfogó modernizálási programot hirdetett, így a régebbi típusokat felváltották a modernebb megjelenésű, mind az utasok, mind a buszvezetők számára kényelmesebb autóbuszok. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport Credo nevű autóbuszai egyre népszerűbbek az európai piacon.
Krankovics István, a Kravtex Kft. tulajdonosa lapunknak elmondta, járműveik legjellemzőbb műszaki paramétere a könnyített váz.
– Ennek következtében buszainknak a saját tömege, az önsúlya alacsonyabb, és ez a fizika törvényei szerint alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez. Ezenkívül lényegesen alacsonyabb az áruk is, ami a pótalkatrészekre is vonatkozik, vagyis az üzemeltetési költségek rendkívül kedvezőek – mondta Krankovics István.
Eszékre a két legújabb típusú buszt hozták el. Az egyik a cég legsikeresebb terméke, a városközi autóbusz, míg a másik városi, illetve elővárosi alkalmazásra szánt alacsony lépcsőjű jármű.
Magyarországon több közlekedési társaság használja sikeresen ezeket a járműveket.
Több mint 1200 új Credo buszt gyártottak, és ennyi üzemel is. Ennek egy részét exportálják, vannak már buszaik Romániában, Oroszországban, de túlnyomó többségük Magyarországon szállítja az utasokat.

A bemutatót az eszéki magyar főkonzulátus szervezte

De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul elmondta, véleménye szerint a magyar külképviseletek vezetőinek nem csupán a klasszikus diplomácia és a nemzetpolitikai célok megvalósítása a feladatuk, hanem a magyar gazdaság lehetőség szerinti erősítése, az exportpiac bővítése is.
– Tulajdonképpen ez az egyik célja is ennek a bemutatónak, vagyis hogy piacot teremtsünk a magyar termékeknek, jelen esetben a magyar gyártmányú buszoknak, de természetesen a városi vezetőkkel és helyi cégekkel való tárgyalás során felmerültek egyéb együttműködési lehetőségek is – fejtette ki De Blasio Antonio főkonzul.
A találkozó resztvevői pedig bíznak benne, hogy az itt kialakult kapcsolatok gyümölcsözni fognak, és a közeljövőben akár az eszéki utasok is felszállhatnak majd a Magyarországon gyártott kényelmes buszokra.

 

{fcomments}