A gasztronómia, ami összeköt

0
140

Csíptetős pontyot és halpaprikást készítettek a laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület tagjai a kislippói gasztronómiai programon.

Laskó és a magyarországi Kislippó 2004-ben kötöttek együttműködési szerződést. A két falu művelődési egyesületei között gyümölcsöző kapcsolat áll fenn, ennek köszönhetően baráti viszonyok is szövődtek.

A két egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek egymás programjain, melyek a kapcsolat ápolására szolgálnak. Ilyen alkalomra került sor hétvégén is, amikor a laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület néhány tagja a kislippói gasztronómiai rendezvényre látogatott el.

- Reklám -

– Többféle tradicionális étel elkészítésére került sor, mi alfalusi specialitásainkkal mutatkoztunk be, csíptetős pontyot és halpaprikást készítettünk, a sütés-főzés minden mozzanatába beavatva az érdeklődőket. Ez a program is jó alkalom volt a társalgásra, és hozzájárult a kapcsolat fennmaradásához – nyilatkozta lapunknak Déra Kornélia, laskói kultúregyesületünk vezetője.

Útjukat a zágrábi Kisebbségi Tanács és a HMDK támogatta.

A találkozó során szóba került a következő összejövetel is, a laskóiak meghívást kaptak a kislippóiak idősek napi rendezvényére is.