A Fradi utánpótláscsapata Eszéken játszott

A magyar csapat tagjait Laskón drávaszögi halpaprikással vendégelték meg

0
126

A budapesti Ferencvárosi TC U16-os csapata egy barátságos mérkőzésen mérte össze erejét az eszéki NK Elektra azonos korosztályával. A meccs helyszíne az eszéki Krpan – Babić labdarúgó-akadémia sportpályája volt, majd a magyar csapat tagjait Laskón drávaszögi halpaprikással vendégelték meg.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) a magyar labdarúgás egyik legsikeresebb csapata. Felnőtt csapata számos országos bajnoki címet és több, jelentős nemzetközi sikert tudhat maga mögött. A klub sikereinek egyik alappillérét a megfelelő utánpótlásképzés jelenti.

Múlt hétvégén az FTC egyik utánpótláscsapata (U16-os korosztály) Eszéken játszott barátságos mérkőzést a helyi NK Elektra U16-os csapatával. A mérkőzés végeredménye 2:0 lett a Ferencváros javára.

A mérkőzés után a csapatot a laskói Ifjúsági Otthonban látták vendégül Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselőjének a támogatásával. A játékosoknak Munk Erik, a Kárpát-medence halászléfőző bajnoka hagyományos drávaszögi halpaprikást készített. A mérkőzés ötletgazdája a pélmonostori Fehér Tibor volt. 

– A sport, főként a foci összehozza az embereket. Volt labdarúgóként kapcsolataimnak köszönhetően számos mérkőzés lebonyolításában, megszervezésében segédkeztem korábban is, így jött az az ötlet is, hogy a Ferencváros ifjúsági csapatát összehozzam az eszéki NK Elektra csapatával egy meccs erejéig – mondta Fehér Tibor, hozzátéve, hogy szerinte a mérkőzés nagyon izgalmas és tanulságos volt mindkét csapat számára.

A Ferencváros U16-os csapatának edzője, Pókos Csaba nagyon elégedett a mérkőzéssel.

– Nagyon jó volt az eszéki mérkőzés, kiváló felkészülési meccs volt a bajnokság előtt. Köszönjük szépen a lehetőséget és a szervezést, valamint a vendéglátást – mondta az edző.

Február 16-án egy újabb mérkőzésre kerül sor, akkor a Fradi és az NK Elektra U15-ös csapatai, valamint a Mohácsi TE és az NK Elektra felnőtt csapatai játszanak majd mérkőzést 11 órától az eszéki Krpan–Babić labdarúgó-akadémia sportpályáján.