A Fradi focistáit most Várdarócon fogadták

0
199

A hétvégén a Ferencvárosi Torna Club és az eszéki NK Elektra tizenöt éves labdarúgói játszottak barátságos mérkőzést Eszéken. A meccs után a vendégek Várdarócra látogattak, ahol a helyi sportegyesület fogadta őket.

A sporttalálkozó és a mérkőzés ötletgazdája a pélmonostori Fehér Tibor, aki szerint a sport, főként a foci összehozza az embereket. Elmondta, hogy a Fradi csapatán kívül a Mohácsi Torna Egylet felnőtt csapata is játszott egy mérkőzést az NK Elektrával az eszéki labdarúgó-akadémia pályáján.

A Ferencváros U15-ös korosztályának edzője nem más, mint Lisztes Krisztián, a ’90-es évek és az ezredforduló egyik legjobb magyar játékosa, 49-szeres magyar válogatott labdarúgó. Szerinte kiváló felkészülési meccs volt az eszéki az induló bajnokság előtt.

Az eszéki mérkőzésen ott volt Fischer Pál, a nyolcvanas évek második felének talán legnagyobb ferencvárosi kedvence, a holland Ajax egykori csatára, aki pályafutása alatt egy ideig az eszéki fociklubban is játszott. Továbbá Marko Babić, a horvát labdarúgó-válogatott egykori tagja, aki az egyik vezetője az eszéki labdarúgó-akadémiának. 

A mérkőzés után a csapatot a várdaróci sportegyesület látta vendégül. A vacsorára a falu kultúrotthonában került sor, ahol bemutatták a várdaróci labdarúgó-csapatot, illetve a helyi magyar közösséget a vendégeknek, majd megnézték a futballpályát is.

Marko Babić, Kis Dárió és Lisztes Krisztián

Kis Dárió, a Várdaróc Labdarúgó-egyesület vezetőségi tagja lapunknak nyilatkozva elmondta, hálás, hogy parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert támogatásának köszönhetően sikerült vendégül látniuk a legendás pesti klub utánpótláscsapatát az eszéki meccs után, ami sokat jelent mindannyiuk számára.

– Lisztes Krisztián példaképem volt gyerekkoromban, minden meccsét láttam, Ferencváros-rajongó vagyok, és azt hiszem, nemcsak én, hanem az egész falu és magyarságunk futballkedvelői is. Marko Babićnak is sokat szurkoltam a tévében és élőben is, felemelő érzés, hogy gyerekkorom „hőseit” láthattuk vendégül kis falunkban – mondta Kis Dárió.

Azt is megtudtuk tőle, idén a nyár végi hagyományos emléktornájukra szeretnék meghívni a Ferencváros veteránjait is a dunaszerdahelyi (Felvidék) és az eszéki öregfiúk mellett.