A fiatalok bevonásán munkálkodik újgráci egyesületünk vezetősége

24

Dugo Selo települesen lépett színpadra a HMDK újgráci egyesületének tamburazenekara. A szervezet vezetősége most azon dolgozik, hogy minél több fiatalt vonjon be a munkába.

A HMDK újgráci egyesülete megalakulása óta dolgozik azon, hogy közösséggé kovácsolja a Verőce-Dráva menti megyében élő maroknyi magyarságot. A szervezetnek 15-20 aktív tagja van, s jelenleg a tamburazenekaruk és énekkaruk működtetésébe fektetik a legtöbb energiát.

A tamburazenekar június 24-én Dugo Selo településen lépett fel, ahol második alkalommal rendeztek gyermek folklórszemlét. Az újgráci magyar zenekar produkciója keretében lépett színpadra a legfiatalabb tag, a négy és fél éves Dančo Dóra is, aki magyar népdalt énekelt a zenészek kíséretével.

– A koronajárvány negatívan hatott egyesületünk működésére, egyik következményeként csökkent  a tagok létszáma, ezért most azon dolgozunk, hogy minél több fiatalt vonjunk be a munkába – mondta lapunknak Szőlősi Dančo Ildikó, az egyesület egyik vezetője.

Néhány program, vendégszereplés már megtalálható a terveik között a nyári hónapokra: készülnek például a brezovicai folklórszemlére, és a Szent István-napot is megünneplik majd.