A dárdai focitorna ismét összehozta a magyar fiatalokat

0
87

A HMDK dárdai egyesülete két év kihagyás után vasárnap ismét kispályás futballtornát rendezett Dárdán öt drávaszögi csapat részvételével, a horvátországi magyar ifjúság napja program keretében.

A dárdai HMDK-alapszervezet legfőbb rendezvénye a nyári kispályás focitorna, amelyet közösségteremtő céllal kezdtek szervezni, hogy lehetőséget biztosítsanak a környék magyarjainak az együtt sportolásra. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben a korlátozások miatt nem kerülhetett sor erre a rendezvényre, de idén ismét összehozta a magyar fiatalokat a program. A tornán a dárdaiakon kívül az újbezdáni, a kiskőszegi, a kopácsi és a várdaróci csapat vett részt.

Kistót János, Molnár Domagoj (Halász FC, Kopács) és Anto Vukoje

– Nagyon örülünk, hogy a focinak ismét sikerült összehoznia a magyar fiatalságot – nyilatkozta lapunknak Kistót János, a dárdai egyesület vezetője, aki elmondta, hogy az izgalmakkal teli tornát a kopácsi csapat nyerte, a második a kiskőszegi, a harmadik legjobb pedig a házigazdák csapata lett. A labdarúgótornát a Dárdai járás napja keretében rendezték meg, így a díjakat Anto Vukojeval, a Dárdai járás elöljárójával közösen adták át.

A dárdai rendezvényt Jankovics Róbert HMDK-elnök, parlamenti képviselő, a Dárdai járás magyar kisebbségi önkormányzata és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.