A Csárdás is fellépett az Énekes Őszön

111
11-csardas-karancs

Karancs – Ismét megrendezték az Énekes Ősz elnevezésű amatőr énekversenyt, amelynek többek között vendégfellépője volt a HMDK csúzai Csárdás Ifjúsági Kultúregyesületének népi tánccsoportja is.

Karancson már hagyománya van az Énekes Ősz nevet viselő amatőr énekversenynek, amelyre minden évben olyanok jelentkeznek, akik szeretnék megmutatni a helyi közönségnek tehetségüket. A karancsi ifjúsági egyesület által szervezett versenyre  vendégszereplőket is szoktak hívni, akik a zsűzirés ideje alatt szórakoztatják a közönséget. A hétvégi rendezvényre a pélmonostori Jovan Lazić Szerb Kultúregyesület tánccsoportja mellett a HMDK csúzai  Csárdás Ifjúsági Kultúregyesület népitánc-együttese is meghívást kapott.

– Örültünk a meghívásnak, ezen a rendezvényen még nem volt alkalmunk bemutatkozni. Jelenleg a Csárdás a december 17-ei évzáró műsorára készül teljes erővel, ezzel az esttel gyakorlatilag megkoronázzuk  egész évi munkánkat. Idén is számos fellépést tudhatunk magunk mögött itthon és külföldön egyaránt – tudtam meg Benić Veneszától, a tánccsoport egyik tagjától.

A hétvégén Karancson azonban nem csak ez a rendezvény zajlott, hiszen vasárnap sor került a hagyományos téli vásárra, amelyet tepertőfesztivállal kötöttek egybe, ahol összesen húszan versenyeztek a legjobb tepertőkészítő címért.