A BGA támogatásából fejlesztették egyesületüket a kiskőszegiek

34

A HMDK kiskőszegi (batinai) alapszervezete 2022-ben minden programját megtartotta, táncosaik is aktívak voltak. Az idei évet is legalább ilyen aktívra tervezik. Hogy hideg időben se fázzanak a szabadtéri rendezvényeiken, hőgombákra pályáztak a Bethlen Gábor Alapnál (BGA), ezenkívül egy sütőkazánt is vásároltak az anyaországi támogatásból.

Eredményes évet tudhat maga mögött a HMDK kiskőszegi alapszervezete: tavaly is megtartották tervezett rendezvényeiket, köztük a legnagyobbakat, a falunapot és a szüreti fesztivált.

Nemsokára a Vince-nap (január 22.) alkalmából gyűlhetnek majd össze székházuk udvarában egy kis kolbászsütés, borkóstolás erejéig, ami a hegyaljai falvakban már nagyon régóta hagyomány.

Hogy a hidegebb hónapokban is kedvezőbb körülmények között szervezhessenek szabadtéri rendezvényeket, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél, a Nemzeti Újrakezdési Program keretében pályáztak eszközvásárlásra, és vásároltak négy gázüzemű ún. hőgombát, ami szabadtéri fűtőtestként üzemel, ezenkívül egy kolbász vagy lángos sütésére alkalmas kazánt is beszereztek, aminek ugyancsak jó hasznát veszik a különböző összejövetelek, rendezvények alkalmával.

Sipos Krisztinától, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet titkárától megtudtuk, minden szempontból eredményes év van egyesületük mögött: tánccsoportjaik lelkesen gyakoroltak, számos fellépésük volt falujukban és Drávaszög-szerte, de az ország számos más pontján is, valamint Magyarországon és Vajdaságban is színpadra léptek. Említésre méltó az is, hogy az országos HMDK támogatásával bevezették a gázt a székházukba.