A Bellyei járás napját ünnepelték

0
69

A járási tanács díszülésével és különböző programokkal ünnepelték meg a Bellyei járás napját. A díszülésen aláírták a kivitelező céggel a várdaróci kultúrotthon energetikai felújításáról szóló szerződést is.

A Bellyei járás napja egyben a visszatérés napja is: 1997. július 17-én, a békés reintegráció időszakában a Bellyei járás vezetősége hivatalosan is beköltözött a járási vezetésnek, hivataloknak azóta is otthont adó helyiségekbe. A bellyei volt az első olyan közigazgatási egység, amely vissza tudott települni a békés reintegráció folyamatában visszakerülő Eszék-Baranya megyei területre.

Idén is különböző programokkal ünnepeltek, július 17-én pedig sor került a járási tanács díszülésére, amelyen többek között aláírták a kivitelező céggel a várdaróci kultúrotthon energetikai felújításáról szóló szerződést is.

Pár héttel ezelőtt Predrag Štromar, a horvát kormány építésügyi és tervezési minisztere, miniszterelnök-helyettes személyesen kézbesítette a várdaróci kultúrotthon felújítására jóváhagyott összeget tartalmazó támogatási szerződést. A miniszterelnök-helyettes kíséretében volt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is, az ő hathatós közbenjárásának köszönhetően számos milliós nagyságrendű beruházás valósult meg az elmúlt időszakban. A szóban forgó aktussal pedig egy újabb ígéret realizálódott, teljesen megújul a várdaróci kultúrotthon is. A felújítási munkálatok hamarosan megkezdődnek.