A Baranyai Vízművek ünnepi akciója

0
169
07-vodovod

Pélmonostor – A Baranyai Vízművek felé minden évben jelentős adósságot halmoznak föl a fogyasztók, de miután sikerült a céget az elmúlt években kivezetni a nehéz helyzetből, a vezetőség úgy gondolta, hogy az adósságok egy részét készek elengedni – erről a lehetőségről és a cég további terveiről Jankovics Róbert, az felügyelőbizottság elnöke beszélt lapunknak.

A Baranyai Vízművek felé a tartozás jelenleg több mint egymillió kúna. Ebből a természetes személyek részesedése 645 ezer kúna, közülük 268 személynek 300 kúna alatti a tartozása, 406-an 300 és 1000 kúna tartozást halmoztak föl, de mintegy kétszáz olyan személy is van, akik 1000 kúna fölötti összeget „felejtettek” el befizetni. Az adósok fele pélmonostori, a többiek karancsiak és hercegszőlősiek. Mivel az elmúlt években sikerült talpra állítani a céget és anyagilag is stabilizálni, ezért úgy döntöttek, a fogyasztókon is segítenek legújabb akciójukkal.

– Felhívjuk azoknak az adósainknak a figyelmét, akik már megkapták a tartozás rendezésével kapcsolatos felszólítást, és telefonon is tájékoztatták őket a vízszolgáltatás szüneteltetéséről, mielőbb jelentkezzenek a vízműveknél, mert abban az esetben, ha a fele adóságukat rendezni tudják 2012. január végéig, a másik felét jóváírjuk. Ezt a programot „ünnepi megegyezésnek”  neveztük el, célunk, hogy ezáltal is minél jobb együttműködést alakítsunk ki fogyasztóinkkal – mondta Jankovics Róbert.

 

További tervek

Jankovics elmondta azt is, a Baranyai Vízművek talán az egyedüli olyan cég, amely nem emelte szolgáltatásainak az árát, és ilyent a jövőben sem terveznek. Ünnepi akciójuk mellett a rendszeresen fizetőknek állandó, 5-10%-os árengedményt biztosítanak, ezenkívül  több mint 50%-os kedvezmény jár a vízvezeték-, illetve a szennyvíz-rendszerre újonnan csatlakozóknak,  és ami talán a legnagyobb segítség, hogy a szennyvízgödrök ürítése teljesen ingyenes.

– Mindent megtettünk annak érdekében is, hogy teljesen háttérbe szorítsuk az illegális szennyvíz-szippantókat, akik évek óta szennyezik környezetünket. Ezért a szennyvízszállítás nálunk teljesen ingyenes, azaz csupán egyetlen telefonhívásba kerül. Ezt jelenleg csak Pélmonostor városa területén alkalmazhatjuk, de a megfelelő szerződések aláírását követően a Čeminaci és a Hercegszőlősi járás területén is bevezetjük. Nem feledkeztünk meg a legkisebbekről sem, így idén a pélmonostori Cvrčak óvodába járó gyerekeknek fogunk karácsonyi ajándékcsomagokat adományozni. Másfél évnyi nehéz munka és kemény döntések meghozatala után elmondhatom, hogy sikerült a csőd szélén álló cégből egy viszonylag sikeres, városi vagy járási költségevetésekből eredő támogatások nélkül is működni tudó vállalatot faragnunk, amellyel fogyasztóink és az alkalmazottak is elégedettek. Ezért köszönet a számláikat rendszeresen fizetőknek, hiszen nélkülük a Vízművek sem tudott volna javítani helyzetén. Továbbá dolgozóinknak, akiktől még a mandátumunk elején azt kérük, hogy hagyják abba a politizálást, és munkájukra koncentráljanak. Óriási nyomás alatt voltunk többen is, de kitartottunk, most ennek a gyümölcse érett be – mondta végül Jankovics Róbert.