A baranyai éttermek újabb sikere

A legtöbb szavazatot a várdaróci Citadel(l)a étterem kapta

0
43

A száz legjobb horvát étterem – Restaurant Croatia („100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica“) elnevezésű projektet a gastronaut.hr internetes oldalon keresztül hirdették meg, ahol mindenki három étteremre szavazhatott. Az egy hónapig tartó szavazás eredményeként a százas lista első tíz helyére 7 drávaszögi és három eszéki étterem került. A legtöbb szavazatot a várdaróci Citadel(l)a étterem kapta.

A voksokat leadók az éttermek hangulatát, az ételeket és az italokat, valamint a kiszolgálást is értékelték. A végleges eredmények csak azután születnek meg, hogy a vendéglátóhelyek vezetői is leadják a szavazataikat, illetve miután a projekt tiszteletbeli bizottsága áttekinti az összes anyagot. Ezt követően hirdetik ki a végleges (100-as) listát. Ezek azt éttermek bekerülnek egy közös kiadványba is, amely a horvát vendéglátói kínálat legjobbjait mutatja be.

A szavazatok 1932 horvát étterem között oszlanak meg, melyek közül az első tíz helyre (ebben a sorrendben) a Citadel(l)a (Várdaróc), a Didin konak (Kopács), a Darócz (Várdaróc), a Josić (Vörösmart), a Strossmayer (Eszék), a Zöld Béka (Kopács), a Baranjska kuća (Karancs), a Kovács csárda (Csúza), a Novi salon (Eszék) és a Karaka (Eszék) került.

- Reklám -