Partnertalálkozó Székelyudvarhelyen

0
420

A Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program (HELP) tavaly indult négy ország öt óvodája részvételével. Az intézmények képviselői legutóbb Székelyudvarhelyen tartották soros partnertalálkozójukat, ezen a bellyei Gerle óvoda tagozati óvodáinak vezetői, Ruzsicska Ilonka és Berki Betília vettek részt.

A szeptember 28. és október 1. között rendezett konferenciának a Mozgásban az egészség! Jövőt Nekik is! címet adták a szervezők.

Ruzsicska Ilonka kopácsi óvónő, a projekt horvátországi koordinátora elmondta, hogy a székelyudvarhelyi partneróvoda ezzel a találkozóval elsősorban a fogyatékkal élő emberek, gyerekek világának a megismerésére helyezte a hangsúlyt.

– Ezzel kapcsolatban több érdekes előadást is hallhattunk, találkoztunk Down-szindrómás fiatalokkal, autistákkal és az őket segítő alapítványok, intézmények vezetőivel is. Nagyon hasznos tapasztalatot szereztünk ezáltal – mondta Ruzsicska Ilonka, aki hozzátette azt is, hogy egyéb fontos programjai is voltak a találkozónak, amelyeknek köszönhetően tovább szélesítik az óvodai nevelésben is alkalmazható ismereteiket. Az pedig külön is emlékezetes marad, hogy a népmese napjáról Kisbaconban, a Benedek Elek Emlékházban emlékezhettek meg.