Óvodapedagógiai partnertalálkozó Kolozsváron

0
148

A MESE, vagyis a Mesével Együtt Segítsük az Egészséget! című nemzetközi óvodaprojekt partnerintézményeinek a képviselői legutóbb Kolozsváron találkoztak. A projektben partner a bellyei Gerle óvoda és kihelyezett kopácsi, laskói és várdaróci tagozata.

A MESE-projekt a harmadik kétéves nemzetközi program, amelyben részt vesz a bellyei Gerle Óvoda kihelyezett kopácsi, laskói és várdaróci tagozatával együtt. Az előző két sikeres program után a négy ország – Románia, Szlovákia, Magyarország és Horvátország – öt magyar óvodája egy újabb kétéves programban folytatja az együttműködést.

Ruzsicska Ilonka, a projekt horvátországi koordinátora elmondta, a két év folyamán most is több közös, egy időben zajló eseményt, programot szerveznek, és majd az ezek során szerzett tapasztalatokat a partnertalálkozókon osztják meg egymással. Az elsőt Kolozsváron tartották július elején, ahol a beszámolók mellett különböző előadások, foglalkozások révén bővítették ismereteiket.

– Több éve tart a kapcsolatunk a szóban forgó óvodákkal a programnak köszönhetően, de még ennyi idő után is tudunk új dolgokat mutatni/átadni egymásnak. A kolozsvári találkozón a táncról, a néptáncról, a gyermekjátékokról tanultunk meg még többet, valamint a város és a környék újabb szegletét is megismertük – mondta Ruzsicska Ilonka, hozzátéve, hogy folytatódik a program és a partnertalálkozók is, ők jövő nyáron lesznek a házigazdái.