Magyar pezsgőt választottak a világ legjobbjai közé

A burgundiai borvidéken megrendezett Effer-vescents du Monde világversenyen 19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő. Jelentős siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez a magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkét tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtisztapezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők négy napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket.

Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – ezek legjobbjai a Top 10-es listára kerültek -, áll az eredményről szóló közleményben.

Az 1955-ben alapított Hungaria pezsgőmárka alatt mindig kiemelkedő minőségű pezsgő készült, amelyet a márkatulajdonos Törley cégcsoportban felhalmozott tudás és szakértelem garantál. A mindenre kiterjedő igényesség, az évtizedes tapasztalatokon alapuló gyártási folyamatok, valamint a korszerű nemzetközi gyártási technológiák adaptálása révén egy olyan márka született, amelynek neve az évek során az exkluzivitással és magas minőséggel forrt össze.

„Ez egy igazán rangos pezsgőverseny, ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban. 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérnünk rozénkkal – így dupláztunk –, nagyon örülünk ennek az elismerésnek. Ráadásul ez nemcsak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja” – mondta Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.