Kárpát-medencei társadalomfejlesztés Zentán

06-kepzes-zenta-2014-01-12

Április 4-6. között Zenta volt a Kárpát-medencei társadalomfejlesztés című képzéssorozat első állomása, melyen a Média Hungarica Művelődési és Tájékoztatási Intézet is képviseltette magát.

A Kárpát-medencei szintű műhelymunka-sorozatot a székelyudvarheyli Civitas Alapítvány, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal indította azzal a céllal, hogy a kisebbségben élő magyar közösségek együttműködési lehetőségeinek, a közösségi, a szellemi, az emberi és az anyagi erőforrásainak feltárását és kiaknázását elősegítse. A műhelynek a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet zentai székhelye adott otthont.

A műhelysorozat általános célcsoportját az anyaországon kívül, kisebbségben élő magyar közösségek, illetve az ezen közösségekért, a közösségépítésért, a közösségben való megmaradásért, a magyar közösségi művelődés ügyéért tenni akaró csoportok, személyek képezik, ugyanakkor közvetetten a műhelysorozat célcsoportját képezik a közös munkába bevonni kívánt előadók, a jó példákat bemutató szervezetek, illetve a fejlesztendő partneri együttműködésben részt vevő kormányzati, civil és gazdasági szereplők is.

A Média Hungarica Művelődési és Tájékoztatási Intézetet Dobó Lilla és Tatai Igor képviselte.

– Örülök, hogy részt vehettem a képzésen, érdekes és tanulságos volt számomra. Egyszerre voltunk résztvevők és előadók is, hiszen a határon túli magyarlakta régiók képviselői bemutathatták saját közösségük működését, megoszthatták egymással ötleteiket – mondta Dobó Lilla.

A képzések mellett városnézésre is jutott idő, a résztvevők ellátogattak a zentai városházára és a zentai csata emlékművéhez is.

A műhelymunka-sorozat következő állomásai a muravidéki Lendva és a felvidéki Dunaszerdahely lesznek.

 

 

{fcomments}