Kárpát-medencei aktivista csereprogramon vett részt a HMIK

0
1099
_MG_0628

November 16. és 23. közt Budapesten az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatói önkormányzata szervezésében idén hetedszer került sor a Kárpát-medencei aktivista csereprogramra, amelyen először képviseltette magát a horvátországi magyarság is.

A rendezvényre hat különböző országból érkeztek résztvevők, akik egy adott külhoni felsőoktatási intézményt, illetve ifjúsági egyesületet képviseltek. A csereprogramon Horvátországból a HMIK vett részt, a szervezetet Vass Larissza és jómagam képviseltük.

Először az ELTE által vidéken szervezett vezetőképzőn vettünk részt, majd hétfőtől a fővárosban folytatódtak a programok. A résztvevőknek lehetőségük volt beülni egy parlamenti ülésre, megtapasztalhatták, milyen is az „élet“ az Országházban. Az oktatásügyi államtitkár-helyettes is fogadta a szervezetek vezetőit, ahol elhangzott, hogy egy egységes Kárpát-medencei felsőoktatási rendszer kialakítására kellene törekedni.

A hét hátralevő része az egyesületek bemutatkozásával, valamint az ELTE hallgatói önkormányzatának megismerésével telt. A rendezvény csütörtök este gólyabállal zárult, ahol elengedhették magukat egy kicsit a résztvevők.

– Nagyon tartalmas volt az itt töltött néhány nap, örülök, hogy itt lehettem, sok új emberrel találkoztam, és sok érdekes dolgot tudtam meg. Remélem, hogy jövőre is sikerül eljönnünk erre a rendezvényre – tudtam meg Vass Larisszától.

Az esemény fő lebonyolítói az ELTE határon túli ügyekért felelős referense, Kovács Dávid Attila és Sőtér Dávid HÖOK-vezető, akik maguk is határon túli kötődésűek.

– Nagyon elégedettek vagyunk az idei rendezvénnyel, ugyanis végre sikerült elérnünk, hogy minden régióból érkezzenek fiatalok. Bízom benne, hogy a résztvevők nem bánták meg, hogy eljöttek. A programot úgy próbáltuk összeállítani, hogy minél tanulságosabb legyen, és remélem, hogy sok új dolgot elsajátítottak az itt töltött egy hét alatt a résztvevők – tudtam meg Kovács Dávid Attilától.

A rendezvény fő támogatója a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány volt.

 

{fcomments}