Egy újabb közös program a gyerekekért

0
609

Négy ország – Románia, Szlovákia, Magyarország és Horvátország – öt magyar óvodájának tavaly kezdődött egy újabb kétéves közös projektje, Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program (HELP) elnevezéssel. A múlt héten a székelyudvarhelyi Ficánka Napköziotthon volt a továbbképzés házigazdája. A bellyei Gerle óvoda és kihelyezett kopácsi, laskói és várdaróci tagozatai képviseletében Ruzsicska Ilonka vett részt az eseményen.

A Comenius Iskolai Együttműködés keretében Egészségtudatos magatartás alakításának intézményi lehetősége címmel a négy ország öt óvodája vett részt egy kétéves programban. A jó együttműködésre alapozva tavaly óta egy újabb kétéves közös programban partnerek. Ezúttal a gyermekek lelki egészségvédelmére helyezték a hangsúlyt, valamint az egyes tevékenységeket a művészetek eszközeivel, hagyományőrzéssel és mozgással egészítik ki.

A múlt heti továbbképzés is többek között ezekkel a témákkal foglalkoztak. A házigazda a székelyudvarhelyi (Románia) Ficánka Napköziotthon volt. Az intézmény 1970-től működik, a napköziben 8 csoportban 16 óvodapedagógus, valamint 13 kisegítő végzi 194 kisgyerek nevelését, gondozását.

Ruzsicska Ilonka, a program horvátországi koordinátora elmondta, számos új tapasztalattal gazdagodott, valamint az évek során szerzett jó gyakorlatait megoszthatta a partner óvodák képviselőivel is.