Bővülő baráti kapcsolatok

0
253
11-RIJEKA

RIJEKA – A HMDK Tengermellék-fennsíki megyei egyesülete rijekai székhelyén fogadott vendégeket az anyaországból és a Mura-vidékről (Szlovénia).

A magyar sütemények receptjeit tartalmazó horvát nyelvű könyv híre határon túlra is eljutott. Ez a kiadvány a zágrábi Kisebbségi Hivatal és a Tengermelléki-fennsiki megye támogatásának köszönhetően jelent meg, anyagát pedig a HMDK Tengermellék-fennsíki megyei egyesületének szorgalmas tagjai gyűjtötték össze.

A rijekai magyarokról újságunk hasábjain közölt írások  felkeltették a figyelmét Tóth Juditnak, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatóhelyettesének, valamint Kepe Klárinak, a lendvai Kétnyelvű Középiskola könyvtárosának és tanárának, akik mindenképpen szerettek volna megismerkedni tengermelléki nemzettársainkkal.

– Szombaton került sor látogatásukra, nagyon szívesen láttuk őket Rijekában. Az ismerkedést követően szó esett arról is, hogy az általunk összeállított magyar recepteskönyvet jó lenne olasz és szlovén nyelven is kiadni. Megbeszéltük, hogy a kialakulóban levő kapcsolatot ápolni fogjuk, mi is meglátogatjuk majd őket, és egy cserediák-programban is gondolkodunk – nyilatkozta lapunknak Viola Éva, a rijekai egyesület elnöke.