Beszorult a világ egyik legnagyobb teherhajója a Szuezi-csatornába

0
19

Keresztbe fordult és beszorult a világ egyik legnagyobb teherhajója múlt kedden a Szuezi-csatornába, feltartva az áruforgalmat a kulcsfontosságú kelet-nyugati vízi úton. A mentés majdnem egy hétig tartott.

Az Ever Given nevű konténerszállító óriás múlt kedd reggel egyelőre ismeretlen okokból keresztbe fordult és partra futott az Egyiptomot átszelő szűk vízi út déli végének közelében. Kezdetben vontatóhajókkal próbálták kiszabadítani a 400 méteres óriást, ám ez nem sikerült, mivel a hajó orra 10 méter mélyen a csatorna oldalába fúródott. Nem maradt más hátra, munkagépekkel ki kellett ásni a konténerszállítót, ami közel egy hétig tartott. A Szuezi-csatorna bejáratánál a mentés miatt nagy számban torlódtak fel a hajók, nagy károkat okozva a világkereskedelemben. Nem csoda, hiszen a világ konténerforgalmának nagyjából 30%-a bonyolódik le a 193 kilométer hosszú csatornán naponta, bolygónk teljes áruforgalmának pedig a 12%-a. A baleset miatt egyes hajózási cégeknek sürgősen más útvonalat kellett találniuk, ami azonban megdrágította és egy héttel megnövelte az áruszállítást, hiszen az egyetlen másik út megkerüli Afrikát. A fennakadás hírére a kőolaj világpiaci ára is nőtt, hiszen a Közel-Keletről érkező kőolaj útját is elzárta a konténerszállító.

A helyzet lehetne sokkal rosszabb is: 1967-ben 14 áruszállító hajó haladt át a Szuezi-csatornán, amikor kirobbant a „hatnapos háború” Izrael és a környező arab országok között, ezzel pedig a csatorna háborús övezetté vált. Az egyiptomi hatóságok arra utasították a hajók legénységét, hogy horgonyozzanak le a csatorna legszélesebb részén. Bár a háború csak hat napig tartott, a csatorna nyolc évre zárva maradt, és a hajók is ott vesztegeltek. A hajózárlat a sárga flotta becenevet kapta a sivatagi homokra hivatkozva, amely végül bevonta a hajókat, míg a blokádban „ültek”. Meglehetősen rossz helyen voltak, rossz időben: Izrael offenzívája során megszerezte az irányítást a csatorna keleti partján, míg Egyiptom megtartotta a nyugatit. A háború befejezése után Egyiptom, hogy megakadályozza Izraelt abban, hogy használhassa, törmelékeket, régi hajókat és aknákat helyezett el. Három nehéz hónap után a hajók legénységének eredeti tagjait végül hazaengedték, ugyanakkor a hajózási társaságok nem akarták felügyelet nélkül hagyni az ott lévő hajókat, így a segítő személyzetek egymást váltották, hogy vigyázzanak rájuk.

- Reklám -