Autós szafaripark Magyarországon

0
196

Már nem kell Afrikáig utaznunk, ha szafarira vágyunk, megnyílt ugyanis Magyarország első autós szafariparkja, ahol közvetlen közelről ismerkedhetünk meg a szavanna vadvilágával, természetesen levadászni nem lehet a „lakókat”. A park Szadán, Budapest közelében található.

A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz. A két társulat több hónapig bevételi forrás nélkül maradt, ami jelentősen megnehezíti a közel 100 állat eltartását, ami hatalmas összegeket emészt fel. A társulatok azonban nem ülnek tétlenül, próbálják a körülményekhez képest a legjobbat kihozni a kialakult helyzetből. Így találták ki, hogy megvalósítják ifj. Richter József igazgató régi nagy álmát, ami nem más, mint egy igazi autós szafaripark létesítése.

Zsiráfok, elefántok és zebrák várják a látogatókat

A szadai autós szafaripark megoldást nyújt az állatok fenntartására, ugyanakkor hatalmas élmény a látogatóknak. Az érdeklődők zsiráfok, elefántok és zebrák között saját autójukkal haladhatnak, akárcsak egy igazi afrikai szafarin. Ilyent eddig nálunk a legtöbben csak filmekben láthattak. Az autós szafaripark útvonala 30-40 perc alatt megjárható, és közben akár meg is lehet állni, ha alaposan szemügyre szeretnénk venni az állatokat.

A park természetesen járványügyi szempontból is megfelel az előírásoknak. Saját autóját nem hagyhatja el senki, így nem jöhet létre kapcsolat, érintkezés az emberek között. Kimozdulásra tehát lehetőséget ad az új létesítmény, ám egymást nem fertőzik meg a látogatók.

A létesítmény május 20-ától várja vendégeit, a látogatásokat azonban regisztrációhoz kötik, és órás turnusokat hoznak létre, hogy elkerüljék a park tömeges megrohamozását. A közleményben a cirkusz dolgozói megköszönték, hogy a park már megnyitása előtt is nagy népszerűségnek örvend.

Szada település Pest megyében található, Szentendrétől nem messze, melyet – ha már ott járunk – szintén érdemes megnézni, akárcsak a mediterrán hangulatú kisvárosban található skanzent, Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát. (i)