Áder János fogadta Jakab Sándort

02-ader-1

Áder János magyar köztársasági elnök hétfőn hivatalában fogadta Jakab Sándort, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnökét.

A találkozó apropóját az adta, hogy a héten Magyarországra látogat Ivo Josipović horvát államfő, aki Áder Jánossal együtt díszvendége lesz a Pécsett rendezett Országos Horvát Napnak, amelynek során a két köztársasági elnök személyes találkozójára is sor kerül.

– A találkozón kisebbségi kérdések is szóba kerülnek, ezért elnök úr megkért, hogy tájékoztassam a horvátországi magyarság aktuális helyzetéről. Így többek között beszámoltam azokról a problémákról, amelyeket nemrég Ivo Josipović elnök úrnál is felvetettünk, mindenekelőtt azt, hogy igazságtalannak tartjuk, ahogyan a horvát Kisebbségi Tanács elosztotta a költségvetési támogatást. Ezenkívül egyházügyben kértem a segítségét, ami pedig az oktatás területét illeti, kértem, hogy vesse fel és támogassa az eszéki magyar iskolaközpont kollégiumának megépítését –  számolt be lapunknak a találkozóról Jakab Sándor.

 

{fcomments}